,

Rakaman Dokumentari Mengenai Keris

Tuesday, July 20, 2010 Leave a Comment


Alhamdulillah, pihak kami baru-baru ini mendapat panggilan daripada wakil syarikat TV yang berpusat di China kalau tidak silap untuk menemubual pihak kelab tentang silat dan aktivitinya. Bagaimanapun temubual dan pengambaran mungkin akan lebih menjurus kepada program terkini mereka iaitu dokumentari mengenai keris orang Melayu dari sudut pembuatan, mistik dan pengunaan serta praktikalnya.

Bagaimanapun, pihak kami hanya terlibat dalam bentuk penggambaran pesilat dan keris sahaja. Selebihnya mungkin akan dicadangkan pihak-pihak yang lebih mahir mengenainya termasuk tukang keris di utara tanah air ataupun di pantai timur.
Gambar ini kredit kepada Arifdeto's

Pengambaran akan dibuat pada khamis ini 22.07.2010 iaitu pada waktu biasa latihan Pusat KSSG. Manakala tempat akan dimaklumkan kemudian memandangkan dokumentari memerlukan tempat padang dan rumput. Pakaian sampingan akan disediakan oleh pihak kelab.

Pesilat Dewasa harap dapat meluangkan masa manakala pesilat remaja akan dijemput bersama. Hero malam itu akan dibebankan ke atas Cikgu Wan "kedah" dan Cikgu "Along" Shahril.

0 comments »

Leave your response!