, , ,

Kelab Silat Seni Gayong (KSSG) Bersama Radio Televisyen Malaysia (RTM)

Tuesday, February 15, 2011 Leave a Comment

Pihak RTM yang menghubungi pihak kelab bagi mendapatkan beberapa temubual dan pengambaran bagi satu siaran di RTM tidak dihampakan walaupun notis pendek diberikan. Malah pengambaran dijalankan pada hari dan waktu bekerja. Budak-budak silat kami juga kebanyakannya bersekolah.

Seramai 18 orang berjaya dikumpulkan pada petang berkenaan bagi sesi pengambaran pertama pihak kelab dengan pihak RTM. Setakat ini pihak kelab dan gelanggang di bawah pentadbiran KSSG telah terlibat dalam semua pengambaran dengan stesyen televisyen dan ini pengalaman pertama dengan pihak RTM. Terima kasih jua kepada pelatih-pelatih Gelanggang Masjid As Salam yang meluangkan masa pada sesi pengambaran berkenaan.

Sesi pengambaran dibuat secara biasa sepertimana latihan biasa dibuat dalam gelanggang bermula daripada membuka tapak sehingga lompatan. Semua pelatih yang mampu meluangkan masa adalah pelatih berbengkung kosong sahaja. Semangat sungguh mereka.


Alhamdullilah setakat ini Gelanggang Masjid As Salam masih mampu mengekalkan ahli sekitar 40-60 orang pada tahun 2011. Semua komitmen dan semangat sebegini dapat diteruskan.

Pengambaran berlatar belakangkan Masjid As Salam, Puchong Perdana kerana notis pendek pihak kami tidak dapat memaklumkan kepada pihak Masjid mengenai program ini. Bimbang kalau penggunaan foyer selain hari latihan akan menimbulkan rasa tidak senang kepada mana-mana pihak. Biasalah nasib silat tidak sebaik taekwondo dan sebagainya di mata orang melayu, sebab taekwondo yang membebaskan penjajahan dan mendidik keIslaman melayu 


Terima kasih daripada kami kepada pihak RTM. Sebarang program, boleh hubungi kami lagi - 014-9933SSG (774)4 comments »

 • Anonymous said:  

  sebab taekwondo yang membebaskan penjajahan dan mendidik keIslaman melayu - tajam menusuk sindirannya

 • SH said:  

  Kalau tak reti-reti lagi tak tahu la..

 • mr.0 said:  

  wohoo...
  menusuk kalbu....

 • Anonymous said:  

  Rasa nya , Silat yg membuka mata saya apa itu Tae Kwon do ...Cikgu...hi...hi..hi...!( Salah dan keluar topik lagi)

 • Leave your response!